jueves, 28 de mayo de 2009

Drets del ciutadans per a la participació en els afers públics

Hola a tothom.

El present comentari només vols introduir un senzill debat sobre els drets dels ciutadans i ciutadanes a la participació en els afers públics. Hom sap que té dret a a elegir als seus representants polítics i a ser representant dels seus conciudadans...També el dret d'alegació és molt destacat.
Com pensau que es podria incrementar la participació en els afers públics més enllà dels drets tradicionals recollits en la CE o en la llei 30/1992 del RJAP i del PAC?
Salutacions

4 comentarios:

  1. Serveis a la comunitat.
    Crec que ara per ara, l’ajuntament no disposa de aquesta possibilitat. Estam patint una crisi difícil de superar per tothom. Molta de gent amb deutes amb l’ajuntament (multes i d’altres) està demanant fraccionar el deute o un aplaçament. Per què no proposar que aquelles persones que vulguin puguin pagar amb serveis a la comunitat o una compensació diferent (ajudar a netejar la ciutat, ajudar en casals i d’altres organismes, etc.). Per multes de trànsit (per algunes infraccions) se pot fer un curs jo afegiria també aquests serveis a la comunitat. No tenir la sensació de que l’únic que interessa a l’ajuntament i d’altres organismes és els nostres doblers.

    ResponderEliminar
  2. Hola, l'Ajuntament ja fa un parell de coses que dius com, fraccionar ses multes i segons quines infraccions de trànsit pots fer un curset i té llevan la multa però només pots fer un curs cada any crec...però coses de serveis a la comunitat no ho sé, peró seria una bona idea que puguis pagar tributs amb serveis a la comunitat sempre que demostris la teva situació d'insolvència......

    ResponderEliminar
  3. Dins la ciutadania hi ha una sensació de que les seves opinions no serveixen per res en cap àmbit amb la qual cosa crec que l'ús de les noves tecnologies per incrementar la participació ciutadana només funcionarà quant existeixi una resposta bi-direccional per part dels nostres representants, és a dir, que la ciutadania formi part de les decisions o resolucions dels nostres executius.

    ResponderEliminar
  4. Bona tarda a tots. De tant en tant surt per la televisió grups d'infants que prenen el Parlament i recreen les sessions plenàries però dels temes que més el hi pertoquen a ells.
    Potser seria el moment de fer una enquesta dirigida als més petits sobre la seva idea de la participació ciutadana i fomentar, des de les escoles, l'aprenentatge dels nous vincles entre ciutadans i entitats locals.
    Pressupostàriament no ha de suposar res més que enviar personal preparat per donar les xerrades i fomentar el debat des de les escoles i instituts.

    ResponderEliminar