miércoles, 3 de junio de 2009

Palma en bici: per a la sostenibilitat i la convivència

Un dels propòsits més importants de l'actual executiu a l'Ajuntament de Palma és l'impuls del transport sostenible versus transport privat. Així, des de l'inici es va projectar la realització de nombrosos carrils bicis que poc a poc s'aniran annexant per arribar a configurar tota una xarxa que permeti als seus usuaris anar per tota Palma amb seguretat.
Podem pensar que es tracta d'una proposta electoral més o tal vegada podem creure que és una veritable aposta per al futur. Sigui una cosa o l'altre, ens trobam amb una oportunitat per canviar la manera de viure i gaudir la nostra ciutat i si és possible fer-la cada vegada més sostenible, però sempre amb respecte als vianants i sense invair els seus espais. Hem d'anar més lluny que amb el transport privat i hem de ser capaços de compatibilitzar-los.
Dins aquesta política l'Ajuntament juntament amb la Fundació Balears Sostenible ha possat en marxa el programa "En Bici por Palma" que permet llogar bicicletes, fins a finals de juny, a les carpes habilitades a la pl. Espanya, al Parc de Sa Riera a l'avinguda Antoni Maura i al Passeig Marítim.
Una altra de les propostes és el programa "Aparca i passeja" que permet llogar una bicicleta a nombrosos aparcaments de ciutat.
I el darrer diumenge de cada mes (excepte Juliol i Agost) es procedirà al tancament de les Avingudes amb motiu de la "Bicifiesta" que preten viure per un dia la ciutat amb bici i sense cotxes.

4 comentarios:

  1. Muy buena esta propuesta del Ayuntamiento, pero tiene un largo camino para que los ciudadanos nos adaptemos, sólo hay que ver el carril bici del paseo maritimo, circula de todo, incluyendo las bicis claro......

    ResponderEliminar
  2. La idea es genial, pero como siempre falta espíritu por parte de los ciudadanos, seamos realista creo que habra más quejas por cerrar las avenidas que por el fomento que supone para el uso de otro transporte tan sano como es la bici.
    Y hago un comentario (que repito, pues ya lo ha dicho alguna compañera en otro tema) hay que fomentar desde la infancia (colegio, familia, etc.) el uso, el espíritu y las normas de este tema y de otros muchos que hoy día no se formentan lo suficiente.

    ResponderEliminar
  3. Creo que más vale tarde que nunca y si el Ayuntamiento ha habilitado carriles, fiestas con motivo de la concentración de bicis, sistemas de alquiler de bicis creo que los ciudadanos tenemos el deber y sobre todo la oportunidad de aprovecharlo. Ya se sabe lo que más cuesta es empezar, el resto es rodar.

    ResponderEliminar
  4. Es acertado apostar por un futuro con menos coches por el centro, pero como han comentado, será una labor dura y de larga duración. Aquí tenemos el inconveniente que nuestro centro tiene muchas pendientes lo que puede hacer pensárselo dos veces a la gente a la hora de coger bici, cosa que no pasa por ejemplo en Sevilla, donde todo es llano.
    Aún así, espero que el cambio generacional proporcione una nueva visión de circular por la ciudad.

    ResponderEliminar